træfigurer

Dekorer dit hjem med træfigurer

Dit hjem er tit og ofte en afspejling af dig som person, og derfor er det også vigtigt at indrette med boligtilbehør, som kan danne den perfekte ramme om ens base. For det er her du føler dig tryg og tilpas, det er her du kobler af efter en lang uge på arbejdet. Det er her du sover bedst, hvor du kender enhver lyd og knirkende bræt i gulvet. Der er mange ting, som kan være med til at sætte et personligt præg på dit hjem. Alt fra farven på dine vægge til hvilke møbler du vælger, men disse er ofte lidt mere permanente og ikke noget, som man bare lige laver om – i hvert fald ikke for de flestes vedkommende. Derfor er det oplagt at benytte sig af mere midlertidige, og lettere udskiftelige elementer, når der skal ændres lidt i hjemmet.

Måske du trænger til en ny plaid til sofaen, eller en anden farve gardiner vil give køkkenet et frisk pust? Måske du er mere til at skifte dine pudebetræk ud i stuen, eller omarrangere dine bøger på reolen – eller også ønsker du at tilføje vaser, figurer eller anden nips til forskellige kroge af hjemmet. En figur kan sige meget om én som person, og give utrolig meget personlighed til et hjem.

Træfigure er mere end bare til børn

Nogen vil måske associere træfigurer med noget, der passer bedst ind på børneværelset. Ganske vist vil en del af figurerne hos Rikki Tikki Shop nemt kunne passe ind på et børneværelse også, men ligesom med den famøse abe af Kay Bojesen, så er der også noget minimalistisk og klassisk over disse figurer, der understreger et mere legesygt element hos os. Denne barnlige side kan sagtens komme til udtryk, uden at dit hjem kommer til at ligne et forvokset børneværelse. Figurerne er tit og ofte udarbejdet i træ af meget høj kvalitet, som fremstår med enkle og rene linjer. Dette er med til at understrege det minimalistiske, og gør de passer ind i mange nordiske hjem.

Derudover fremhæver træfigurerne en dansk designtradition, som har eksisteret i mange år. Fra aben i træ til Peberfuglen, Lucky og Happy – vi har en stor tradition her i landet for at producere enkle figurer af lækre materialer, som pynter i vores hjem. Dertil kommer også små tilføjelser som nisse- og studenterhuer, der gør de små figurer til oplagte pyntegenstande hele året rundt, og de kan gives til folk i alle aldre.

Træfigurernes storhedstid

Kay Bojesens abe er fra 1951, Gunnar Flørnings kat kom i butikkerne i 1957, og Hans Bundes pingvin så dagens lys i 1954. Det var også i dette årti at Hans Bøllings kreationer kom frem, såsom de velkendte “And og Ælling”. I 1950’erne kom mange træfigurer til live, og disse banede vej for de traditioner vi ser leve videre i dag. Mange har gennem tiden ladet sig inspirere af disse berømte kreationer, som alle har hver deres unikke særpræg – og samtidig fortsætter i samme minimalistiske stil, som dansk design er så kendt for.