væghængt puslebord

Det vigtigste udstyr du har brug for til din baby

Rigtig mange kvinder begynder at planlægge fremad, så snart de står med en positiv graviditetstest i hånden. Knap har nyheden nået at bundfælde sig, før de begynder at planlægge indretning af babyværelset og puslepladsen, og måske begynder de også at søge rundt på nettet efter babyudstyr. Hvis du søger efter babyudstyr på nettet, kan du dog hurtigt føle dig overvældet over mængderne af udstyr derude. Men bare rolig; baby har slet ikke brug for det hele. Herunder guider vi dig til det mest nødvendige udstyr til den lille ny.

væghængt puslebord

Indret en funktionel pusleplads med et væghængt puslebord

Spædbørn har i virkeligheden ikke brug for meget andet end mad, kærlighed og en ren og tør ble. Sidstnævnte skal skiftes overraskende ofte i starten af dit barns liv, og så er det altså rart med en decideret pusleplads. En ble kan selvfølgelig skiftes overalt – og nogle gange er man bare nødt til at improvisere. Derhjemme er det dog rarest med en pusleplads, der har alt det udstyr, man kan få brug for lige ved hånden.

Hvis I bor i en lejlighed, eller bare gerne vil have en pusleplads, der fylder mindst muligt, kan I overveje et væghængt puslebord. På denne måde kan puslebordet bare klappes op, når bleen er skiftet, og det optager altså overhovedet ikke noget gulvplads. Væghængte pusleborde kommer i flere varianter og prisklasser. Mange har dog indbygget opbevaringsplads, hvilket er smart, da man så stadig har det nødvendige udstyr lige ved hånden. Køb et væghængt puslebord, hvis du vil spare på pladsen i hjemmet.

Hvor skal baby sove?

Et helt nyfødt barn har egentlig ikke brug for at sove andre steder end i sin mors eller fars trygge favn. Mor og far vil dog nok sætte pris på muligheden for at lægge det sovende barn et andet sted en gang imellem. Nogle familier har en vugge, som næsten alle børn har sovet i i starten af deres liv. Hvis det ikke er tilfældet for jeres familie, er der altså ingen grund til at investere i en helt ny vugge. En tremmeseng kan bruges helt fra barnet er nyfødt, og indtil det selv kan kravle ud. I starten kan det dog være en god idé med en babynest i tremmesengen. En tremmeseng kan nemlig godt virkelig lidt stor og skræmmende for sådan en lille én.

Tril afsted med baby med stil

Det er svært at undvære en barnevogn, når man har et nyfødt barn. Det er ikke umuligt, men det er svært. En barnevogn tjener mindst to formål: den bruges til at transportere barnet rundt i offentligheden, og barnet kan sove i den udenfor derhjemme. Der findes utroligt mange barnevogne på markedet i alle prisklasser. Mange har en klar idé om, hvilken barnevogn, de gerne vil trille rundt med baby i. Der er dog visse overvejelser, der er værd at gøre sig, inden man vælger. Skal det f.eks. være med fuldt liggemål? Skal hjulene kunne dreje? Det kommer alt sammen an på, hvor meget og hvorhenne, man forventer at komme til at bruge den.