gouache

En coronahobby begynder at overtage mange danskeres hverdag

Under pandemiens strenge jerngreb kom mange af os på nye og spændende hobbyer. En af disse hobbyer blev for mange danskere at male.  

Vi drømmer alle sammen om, at der et eller andet sted inde i maven på os skulle gemme sig en Picasso eller Da Vinci. Et sted derinde gemmer den store kunstner sig. Vi skal bare bruge en pandemi, så skal den nok vise sig.  

Om den gjorde dig for dig, må du selv vurdere. I hvert fald skal du her møde en opfordring til at blive ved med at holde din hobby ved lige.  

Bruger vores kunstneriske sans 

Når vi bruger vores fantasi og kunstneriske evne, får vi skudt en masse endorfiner rundt i hele kroppen. Derudover bliver du udfordret til at skulle benytte din tankegang på en anden måde. Det gavner livet og kan få dine tanker til at tage et andet fokus, hvad mange af os har behov for.  

Egentlig er alle mennesker fra fødslen en slags kunstnere. Vi spørger til livet og verden helt uden at have forudindtaget svaret på disse spørgsmål. Pludselig bliver vi klogere, som tiden bevæger sig fremad. Men nogle mennesker lader værre med at blive “klogere” og holder fast i at spørge til og udfordre livet og de ting, vi blot tager for gode vare i livet.  

Sådan fødes en kunstner – ved at spørg e til livet. Om du skal være en stor kunstner eller blot elsker at male så klik dig ind på https://www.altifarver.dk/kunstnerartikler/farver/akvarelfarve/gouache-224320. Her finder du særligt gouache maling, som virkelig hitter blandt hjemmemalere og kunstnere.  

Gouache er en stærk og god maling, som du vil kunne bruge til de fleste kunstneriske projekter. Desuden finder du med gouache en masse smukke farver, du ikke ville have fundet med andre mærker.  

Hjælper til psykiske vanskeligheder 

En af årsagerne til, at så mange mennesker valgte at kanaliserer deres energi mod et lærred og en pensel, er også, at det hjælper på psykiske vanskeligheder.  

Ofte er stress, angst og depression forbundet med forholdet til det liv, vi lever. Vi ser os blinde på den måde, vi er til i verden og har svært ved at komme væk fra denne tanke.  

En stor hjælper er at her at holde fokus på én og kun én ting. Her kunne det være at male med gouache maling. Det kan give en overskud og overblik, at man ikke behøver at skulle tage stilling til alle mulige ting. Det handler udelukkende om at føre sine tanker og ideer ud på et lærred. Perfekt terapi.  

Hold fokus på lærredet 

Nu kommer så den store opfordring. Hvis der var behov for at finde ro og varme under nedlukningen ved at male på et lærred. Så er samme behov der måske også nu, hvor krisen ikke længere er til stede.  

Fokusset på lærredet hjælper naturligvis ikke kun mennesker, som har fået det svært i tiden med corona. At male, holde fokus, være kunstnerisk og se verden fra nye sider er sundt, hvorind du befinder dig i livet.  

Derfor må du ikke smide din coronahobby ud ad vinduet.