udendørs fliser

Få den rette rensning af udendørsfliser


Hver forår, når solen og varmen kommer, er det tid for alle haveejere at gøre sin have forårsklar. Dette gælder også rensning af fliser udendørs.

Udover ukrudt, som af en eller anden årsag elsker revnerne i fliserne, er alger og flisepest flisers tro følgesvende.

Det kræver tålmodighed og knofedt, at få en terrasse eller indkørsel fri for alger og flisepest.

Har du et lille overskueligt område, er det muligt selv at gøre det ellers anbefales det, at få hjælp af en professionel som Kragelund Tagrens. Herunder kommer en gør det selv guide til at give dine fliser den rette behandling.

Gør det selv guide til fjernelse af alger og flisepest

Som nævnt, er den primære årsag til at fliser har brug for en algebehandling og får flisepest, er det danske vejr. Alger trives i skygge, så er der store træer og andre buske, der giver god skygge kan det være en god ide, at beskære dem for at mindske det. Flisepest er dog svære at forbygge, da de elsker måde sol og skygge.

Hvordan fjernes alger?

Algefjerner og knofedt. En blanding af en algefjerner, der kan købes i et hvert byggemarked, og blande det med vand. Du hænder det ud over fliserne og går i gang med at skrubbe hårdt med en kost. Gentag hvis det er meget slemt. Skyld godt efter med vand. Det er et hårdt arbejde, men virker og er den mest skånsomme metode indenfor algebehandling af fliser.

Husk at sikre dig at din algefjerner er miljøgodkendt og er skånsomt for miljøet.

alger

En anden mulighed er en højtryksrenser. Det er i princippet det samme som ovenstående. Blot lader du en maskine gøre arbejdet. Det er vigtigt at du sikre dig, at dine fliser kan tåle den kraftige vandstråle. Vær opmærksom på at strålen vil fjerne fugesandet og har efterfølgende brug for at blive fyldt op igen. Fyldte revner med fugesand vil også sikre at du får mindre ukrudt, da det ikke kan få plads til at gå. Der er noget fugesand, der er specielt egnet til at mindske ukrudt.

Sandet kan også bruges til at fjerne alger. Ligesom algefjerneren fra byggemarkedet er det en mere skånsom metode, men vil kræve knofedt. Sandkornene vil slibe algerne af fliserne.

Hvordan fjernes flisepest?

Flisepest fjernes i princippet på samme måde som algerne. Du tilsætter kemisk fliserens til noget vand og vasker dine fliser med blandingen. Det er vigtigt at du venter et godt stykke tid, inden du vasker blandingen væk, så kemien har tid til at virke. Derefter skal du ved hjælp af hårdt arbejde og knofedt skrubbe fliserne med en stiv kost.

Er du ikke så vild med at bruge kemi, kan du bruge brunsæbe, men vær opmærksom på at det vil kræve mere arbejde og skuren, end hvis du bruger kemi beregnet til at bekæmpe flisepest.

Flisepest kan også fjernes ved at bruge en højtryksspuler. Prøv først i et hjørne for at sikre dig, at fliserne kan tåle behandlingen og brug det mindste tryk for at sikre dig, at fliserne ikke tager skade.