børn i termotøj

Guide: vælg det rigtige overtøj til forår og efterår til dit barn

Står du og skal ud og købe overtøj til foråret eller efteråret til dit barn? Så kan du være i tvivl om hvad du skal vælge. Der er nemlig mange valgmuligheder på hylderne og det kan være svært, at vurdere hvad der er det bedste. Specielt hvis du har et lille barn, som du ikke kan spørge om, hvad det synes fungere bedst. Når det barn først er kommet i skolealderen, kan det meget nemt være med til at svare, hvad det synes er bedst.

Hvad har du brug for at forskelligt overtøj til overgangsperioderne

Der findes flere muligheder her. Du kan gå efter softshell tøj, som er forholdsvis vandtæt. Det er en god ting at det kan stå imod, hvis det begynder at regne en smule. Til gengæld er softshell tøj ikke ret varmt. Du er derfor nødt til at sørge for, at der altid er adgang til en god og tyk trøje under.

Så kan du kigge på termotøj børn, det er ikke helt så vandtæt som softshell, til gengæld er det noget varmere og du er derfor ikke afhængig af en tyk trøje. Termotøj til børn er også mere åndbart end en softshell er. Derfor er der mange forældre der foretrækker termotøj til børn over softshell.

pige i overtøj

Vælg tøj, der kan klare et meget vådt efterår

I Danmark regner det ofte en hel del om efteråret. Det er derfor vigtigt at du har overtøj der kan holde til en masse store vandpytter og en gåtur i regnvejr. Har du ikke det, vil I risikere at skulle være indendørs størstedelen af efteråret. Regntøj er i sig selv ikke varmt nok til en kold efterårsdag. Her kan du vælge at kombinere det med jeres termotøj.

Så først tager du termotøjet på dit barn og derefter regntøjet udover. Det vil give masser af god varme fra termotøjet og holde vandet ude via regntøjet. Dette er en kombination som rigtig mange forældre og børn er glade for at bruge. Skal i ud en dag, hvor det har regnet, så kan du også nemt vælge kun at tage regnbukserne på dit barn og ikke også regnjakken. På den måde kan du ud fra vejret kombinere termotøj og regntøj, præcis som du ønsker.

Skal du vælge dragt eller todelt overgangstøj?

Der er mange delte meninger om, hvad der er bedst af heldragter eller todelt overgangstøj. Det er klart fordi der er fordele og ulemper ved begge dele. Derfor er det en smagssag, hvad man foretrækker. Ved en heldragt er der ikke noget der skiller på maven. Dit barn vil derfor ikke blive kold på ryggen, hvis det sætter sig ned med en termodragt. Til gengæld er det mere besværligt at skifte ble med en termodragt på, end hvis det er et todelt sæt termotøj til børn. Ved et todelt sæt termotøj til børn kan du også vælge kun at bruge jakken, hvis skal ud en dag, hvor det er mildt i vejret.