Hvem skal arve hvad?

Det kan være meget ubehageligt at tale om døden. Vi ved alle, at ingen kan undslippe døden, men bare når man italesætter den kan der hurtigt opstå en ubehagelig stemning, som ikke er rar at være i. Selvom det er ubehageligt at tale om døden, så kan det være nødvendigt, eftersom døden som sagt kommer til os alle. Det kan være nødvendigt at tale om døden, så den afdøde får opfyldt sine sidste ønsker gården tid kommer, men også så der ikke opstår intriger i familien om hvem der skal arve hvad. Derfor land et være en god ide, at der på forhånd er formuleret i testamente, så familien ikke bliver uvenner over hvem der skal arve hvad. Så kan du også på forhånd forberede din familie og venner på hvem der arver, så de ikke skal tila t diskutere det mens de sørger over en bortgang.

Få det juridiske på plads, når de skriver testamente 

Det kan være en del juridisk forbundet med det at skrive testamente, og der er en masse ting, der skal tages op til overvejelse. dette kan godt virke uoverskueligt, og derfor kan det være en god ide, at man opsøger nogen, som kan hjælpe en med at formulere et testamente. Dette kunne eksempelvis være fairjura, som er et firma, der specialiserer sig i at skrive testamenter. Der kan du også få en pris på et testamente. 

Man kan også give sig i kast med at ordne det på egen hånd, men der som nævnt mange ting der skal tages op til overvejelse, og hvis ikke alt bliver overvejet kan det hurtigt skabe splittelser i familien. Man kan også vælge at tage familien med på råd, når man sidder over for en advokat, som hjælper med at udforme et testamente. På den måde kan familien også blive hørt om hvad de ønsker skal indgå i testamentet. Det er naturligvis dit eget valg om du vil imødekomme ønskerne eller ej.

Slip for intriger i familien 

Selv om det er en side, som de fleste af os ikke vil stå ved, så kan det godt skabe problemer når et familie medlem dør. Problemerne opstår ofte i, at folk ikke kan komme til enighed i, hvem der skal arve hvad. Dette slipper man udenom, hvis man er forberedt og har formuleret sit testamente før det er for sent. Man kan derfor også skåne familien fra uvenskab, hvis man bestemmer på forhånd hvem der skal arve og hvem der ikke skal. 

Det er naturligvis ikke gratis at få skrevet et testamente hos en advokat og en testamente pris kan variere alt efter hvilke advokater man spørger til råd. Det er dog ikke ensbetydende med, at man skal af med en mindre formue når der skal skrives testamente. Man kan forberede sig i god tid, og gøre sig nogle overvejelser om hvem man vil have til at skrive sit testamente, før det bliver aktuelt, og man kan også vælge, at kontakte nogle forskellige advokat firmaer, og få nogle forskellige tilbud. Dog vil man ofte få et godt tilbud, hvis man kontakter fairjura og spørger dem til råds.