flot bryllup

Drømmen om en lang, hvid kjole, høje stiletter, opsat hår, smukke negle og lange øjenvipper. Bryllupsdrømmen lever for mange, men har trendsene ændret sig? For mange skal brylluppet nu skille sig ud, være unikt og holdes et fancy sted, som man kun troede millionære havde råd til. Men hvorfor er det nødvendigt?

Tøjet og looket

For mange er påklædningen det helt store omdrejningspunkt ved brylluppet. Gæsterne snakker og glæder sig til at se brudekjolen – sådan har det været i mange år, og sådan er det stadig. Her har traditionerne ændret sig. Hvor man før i tiden var klassisk og lukket i snittet, handler det nu om at få designet en kjole, som er helt unik og sin egen, fremfor at finde en man kan lide hos den lokale brudebutik.

Kjolen er dog ikke den eneste smukke pynt til bryllup.

Pynt til bryllup

Det er ikke kun brudekjolen, som skal være unik og enestående. Det gælder også for bryllupspynt. Hvor man før i tiden stillede sig mere end tilfreds med hvide servietter, pænt bestik, lys og enkelte blomster på bordene, skal man i dag søge helt nye højder, for at være med på den nyeste, smarte mode.

Bryllupspynt er for nogen blevet så stor en byrde, at der skal bestilles hjælp udefra. Ja, du hørte rigtigt. Der findes såkaldte ’weddingplanners’, på dansk; bryllupsplanlæggere, som tager sig af alt fra lokalitet, til bryllupspynt til indbydelser til musik. Altså, brudeparret skal ikke gøre det vilde, udover at komme med deres drømme, ønsker og idéer – samt betale en bunke penge for, at alt dette bliver planlagt uden den egentlige store involvering.

bryllupskage

Den hippe pynt

Ikke nok med, at vanerne omkring bryllupspynt og indkøb heraf har ændret sig, så har stilen også ændret sig. Før i tiden var det næsten udset, at et bryllup skejede sig meget ud, det er det ikke længere. Flere og flere afholder bryllupper, som er mere storslåede end tidligere – især når det kommer til bryllupspynt. Hvor det før i tiden var nok med blomster og lys på bordene, skal det nu være vildere end det.

Blomstervægge, selfiebokse og goodiebags er blot nogle af de ting, som folk kreerer i forbindelse med deres drømmebryllup. Derudover bliver gæsterne forkælet som aldrig før. Nogle vælger at give gaver til gæsterne, eller lave sjove løsninger på små problemer til et bryllup, såsom at have en kasse fyldt med flade sko, så folk kan holde til at danse til den lyse morgen, eller at give alle gæster personlige tæpper, så de ikke fryser om aftenen. Mange holder nemlig også udendørsbryllupper, og her kræves andre typer bryllupspynt. Lyskæder, lanterner, møbler og hængekøjer – det er blot noget af den bryllupspynt, som flere og flere brudepar benytter sig af.

Kulturen for bryllupspynt har altså ændret sig en del. Før i tiden skulle det typisk være elegant og traditionelt, mens det nu til dags skal være personligt og følge de moderne trends i højere grad, end det skulle før i tiden.

Ligegyldigt hvilken stil man vælger eller har, så er bryllupspynt et vigtigt element til den store dag.