Sådan kan time to market optimere din virksomhed

I en verden hvor alting skal gå hurtigt, er det vigtigt som virksomhed at optimere og spare tid. Det handler om at spare tid, så du kan være den første på markedet til at præsentere et produkt eller en kampagne. Der er hele tiden mange konkurrenter på markedet, som prøver på at overhale virksomheden. Time to market kan derfor være en god idé at have med i overvejelserne lige fra idé til produktion. På den måde kan virksomheden optimeres, så I kan komme før konkurrenterne.  

Hvad går time to market ud på? 

Time to market beskriver den tid, det tager, fra den første idé til det færdige produkt er kommet på hylderne. Det behøver dog ikke kun at være et produkt, det kan også være, den tid det tager, fra ideen til en marketing kampagne er skrevet ned, til den bliver ført ud i livet.  

Processen inkluderer alle de forskellige strategier, der er involveret i processen. Det er dermed vigtigt at kigge på de forskellige strategier i processen for at se, om der er steder, hvor det giver mening at spare tid. På den måde kan processen gå hurtigere. Denne metode kan for eksempel være fordelagtig at bruge til sin market entry strategi. På den måde optimerer du virksomheden, inden du træder ind på et nyt marked.  

Hvorfor er time to market vigtigt for din virksomhed? 

Det kan være altafgørende for din virksomhed, at du har den helt rette strategi. Ofte kan det være en stor fordel, at processen fra tanke til handling er kort, så du sparer tid. Hvis din proces er alt for lang, kan du risikere at konkurrenterne på markedet begynder at overhale din virksomhed. Det er trods alt mere fordelagtigt at være den første på markedet til at fremvise et produkt eller en bestemt type kampagne.  

Det er derfor en god idé at kigge processerne og strategierne igennem i din virksomhed. Nogle gange bruges der unødig tid, som først opdages, når du går igennem processerne.   

Sådan sparer du tid med Time to market 

Time to market kan være med til at optimere virksomheden, da I sparer tid. Det kan først og fremmest være en god idé at gå jeres godkendelsesprocesser igennem. Dette er en type proces, der kan tage lang tid. Du kan derfor overveje, om det er muligt at optimere denne proces.  

Du kan også gå igennem arbejdsprocessen for at se, om der er nogle processer, der kan spares væk. Det kan være, at nogle af processerne tager for lang tid og ikke er nødvendige. Desuden kan du overveje, om nogle af arbejdsopgaverne kan automatiseres. Nogle steder kan det gavne at have robotter, da de ikke laver fejl ligesom mennesker.   

Du kan også spare ekstra tid ved at være sikker på, at du har alt den data og materiale, som du har brug for til en arbejdsopgave. Du skal dog også være god til at tilpasse dig til situationen. Hvis medarbejderne ikke er klar på mange hurtige og nye ændringer, kan det ende med at forlænge processen.