lampe

Skal du have nye lamper til hjemmet?

Når det kommer til indretning, kan valget af lamper være afgørende for, hvilken stemning du skaber i de forskellige rum. Du kan tage din indretning i mange forskellige retninger, og der findes et hav af forskellige lamper på markedet. Det kan derfor være svært at beslutte sig, når valgmulighederne er så mange. Kan du ikke finde rundt i lampejunglen, kan du blive inspireret til dit næste køb ved at læse videre i artiklen her.  

Rummets helhed i fokus

Før du begynder at kigge efter nye lamper, kan du prøve at kigge dig rundt omkring i dit hjem og identificere, hvad du gerne vil have lampen til at passe sammen med. Det kan være, din indretning i forvejen indeholder en masse farver, hvorfor du så kan overveje, om lampen skal tone rummet ned. Måske du holder dit hjem stilrent og minimalistisk. Her kan du så overveje, om der skal en mere farverig lampe ind for at bryde de rene linjer. Det kan være en fordel for dig at indtænke lampens visuelle funktion i din indretning, så du måske undgår at fortryde dit valg senere hen.

Klassisk, trendy eller vintage?

Start med at gøre op med dig selv, om du har mod på at udfordre din stil ved at kigge efter trendy lamper, eller om du gerne vil holde dig til det klassiske og sikre valg. Lige meget hvad dit valg falder på, kan du finde det hos  www.lampegiganten.dk. Om du er til den klassiske, moderne, romantiske eller antikke stil, kan du gå på opdagelse i det store udvalg og finde noget, der passer til dig. Hvis du godt kunne tænke dig at kigge efter trends og tendenser, kunne dit valg eksempelvis falde på en buet gulvlampe, som har været at finde i boligmagasinerne i en længere periode. Denne type lampe giver et særligt minimalistisk udtryk, men fylder stadig i stuen og kan give en fin belysning over sofabordet. Du kan også gå efter det antikke design, der kan give rummet en hel anden charme og stemning. Disse antikke lamper kan både være rustikke og romantiske. Du kan også gå efter et industrielt design med lamper, der kan give din indretning en rå karakter. Ved eksempelvis at vælge en rustfarvet pendellampe kan du efterligne en klassisk New Yorker lejlighed, hvilket skaber en utraditionel og rustik stemning i hjemmet.

Smart Home

Teknologien udvikler sig i sådan en fart, at vi næsten ikke kan følge med. Det har også haft en indvirkning på vores hjem, hvor flere og flere ønsker at gøre deres hjem mere smarte. Det gør sig også gældende ved belysning. Du kan eksempelvis købe loftslamper, der er integreret i et Smart Home-system, hvilket gør det muligt for dig at dæmpe lyset, justere lystemperatur samt tænde og slukke lyset fra en app på telefonen. Der er mange, der finder det praktisk og trygt at kunne kontrollere lamperne på denne måde udenfor hjemmet. Måske det er noget, du også skal overveje at installere hjemme hos dig?