pynt til fastelavn

Skal I også slå katten af tønden?

Nu er det snart fastelavn, og det er en højtid, som rigtig mange kan glæde sig til. Der er fuldt knald på hygge og sjov, og det er endda midt i den koldeste tid på året. Så det er en højtid, det er værd at investere lidt energi i. Selvom I måske ikke er så mange, så kan det være en god idé at sørge for det helt rige fastelavnspynt. Det er altså bare med at komme i gang med drømmene, så skal festen nok blive helt perfekt. Uanset om der lige nu er forsamlingsforbud, så kan I som familie sagtens få en god højtid alligevel. Det vigtigste at overveje, det er selvfølgelig en fastelavnstønde. Men der kan være mange andre muligheder for det rette fastelavnspynt. Der kan både købes smukke katte og lignende ting. Selvfølgelig kan mange af tingene også laves selv, men der er det vigtigt at finde de rette materialer. Hvis dit barn elsker helium balloner, kan I forkæle jer selv med det som fastelavnspynt. Der er altså mange muligheder, og kun din fantasi sætter grænser for det helt rette fastelavnspynt.

Fastelavnspynt danner rammen

Det er så vigtigt, at der er gjort noget ud af stuen, når der skal fejres noget som en højtid. Det kan gøres rigtig fint og nemt ved at bestille fastelavnspynt online. Men det kan også være et projekt, som familien bruger længere tid på. Så det bliver lavet selv. Det er sjovt at klippe katte og hatte ud af karton som fastelavnspynt, og på den måde kan det pyntes helt efter ens smag. Det er vigtigt at huske, at hjemmegjort er godt gjort. Men det kan også være en ide med købt fastelavnspynt, hvis der hverken er tid eller evner for hjemmelavet. En ting er sikkert, at det kommer til at blive en fest at pynte stuen rigtig fint med fastelavnspynt, så det virkelig kan lyse op i den her mørke vinter med al dens vintermelankoli. Det kan være, at I som familie ikke har lyst til at gå rundt og rasle på grund af smittefaren. Men derfor kan I stadig holde et brag af en fest i stuen. Det kunne være, at I skulle invitere over zoom eller lignende, så I kan videochatte om kostumer og fastelavnspynt. Det skal nok blive en god dag.

børn klædt ud til fastelavn

Fastelavnspynt er lige så vigtigt som fastelavnsboller

Det kan være en hyggelig aktivitet at bage nogle gode boller til dagen. Måske skal de være helt traditionelle, eller også kan I lade jer inspirere af den svenske udgave. Den danske består traditionelt af en bolle med creme i midten, og det behøves ikke være svært. I kan også bruge syltetøj i stedet for creme. De svenske består derimod af en udhulet bolle med fyld i midten, og det er måske en lidt nemmere tilgang. Det er vigtigt at putte kardemomme i, da det giver en lidt mere festlig bolle. Og så pynter de altså fint på bordet med lidt af fastelavnspynten. Det er også en god måde at markere begivenheden på.