Lille hund

Tre gode råd til dig, der overvejer at købe hund

Har I besluttet, at det er tid til at tilføje et firbenet medlem til jeres familie? Tillykke med det! Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en hund. Det er f.eks. rigtig sundt for børn at vokse op med kæledyr, da det kan udvikle deres empati. En hund er desuden perfekt, hvis du gerne vil gå nogle flere ture, men har svært ved at finde motivationen til at komme ud.

Der er dog også en række ting, du skal være opmærksom på, når du køber hund for første gang. Herunder får du tre gode råd til, hvordan du får succes med dit nye kæledyr.

Køb hundemad af høj kvalitet

En hund har brug for sund og nærende mad, hvis den skal holde sig sund og rask. Det kan være lidt af en jungle at købe hundemad, da der findes rigtig mange forskellige varianter på markedet. Du vil også ofte være tvunget til at prøve lidt forskellige mærker, da der er forskel på hunde og derfor også hundemad.

Et godt sted at starte er på https://www.hike.dk/. Her finder du naturligt, danskproduceret hundemad af høj kvalitet. Hike har over 30 års erfaring med produktion af hundemad, og deres produkter er derfor gennemtestede og kvalitetssikrede.

Køb en hunderace med et energiniveau, der passer til din familie

Når I har besluttet, at I vil anskaffe jer en hund, skal I til at tage stilling til, hvilken race det skal være. Der findes utallige forskellige hunderacer, der alle sammen har sine fordele og ulemper. Nogle hunderacer kræver f.eks. intensiv træning, da de ellers vil være svære at styre og måske endda farlige.

Andre hunde kræver ikke så meget træning, da de er mildere af natur. Der er også forskel på, hvor højt et energiniveau de forskellige racer har. Her er det vigtigt, at du vælger en race, der passer til jeres familie.

Hvis I selv er meget aktive og går eller løber lange ture hver eneste dag, kan I sagtens vælge en hund med et højt energiniveau. Er I derimod mere inde-mennesker, der nyder at tilbringe en hel weekend i sofaen, bør I vælge en hund, der kræver mindre motion.

Aktiver din hunds hjerne og krop med hundetræning

Uanset hvilken hunderace I ender med at vælge, bør I gå til hundetræning med den. Først og fremmest hjælper hundetræning jer med at få en hund, der er lydig. En ulydig hund kan nemlig give utroligt mange frustrationer.

Det er bare meget sjovere at have en hund, der går i kurven, når man beder den om det og kommer, når man kalder. Derudover er hundetræning også godt for hundens almindelige velvære, da den har godt af at komme ud og blive rørt.

Til hundetræning skal hunden både bruge sin krop og sit hoved, og det er vigtigt at få aktiveret begge dele. Det er dog vigtigt, at I også tager hundetræningen med hjem, så hunden også kan lave de forskellige øvelser derhjemme sammen med jer.