De bedste gryder og stegepander til madlavning


Når det kommer til madlavning, kan det gøre hele forskellen at have de rigtige gryder og pander. Det rigtige kogegrej vil ikke kun få din mad til at smage bedre, men det vil også gøre madlavningsprocessen lettere og sjovere. Med så mange forskellige typer på markedet kan det dog være svært at vide, hvor man skal starte. Her er en hurtig guide til at hjælpe dig med at finde de bedste gryder og pander til dit køkken.

Gryder og pander af støbejern

Støbejernspander er nogle af de mest alsidige stykker kogegrej, du kan eje. De kan bruges til alt fra stegning af æg til bagning af tærter. Støbejernspander er også meget holdbare, så de vil holde dig i årevis (eller endda årtier) med den rette pleje. En ting, du skal huske på med støbejernspander, er, at de skal krydres før brug. Krydring er en proces, hvor man belægger panden med olie eller fedtstof og derefter opvarmer den, indtil der dannes et polymeriseret lag. Dette lag er med til at beskytte panden mod rust og gør den ikke-klæbende. Når du først har krydret din støbejernspande, bliver den din foretrukne gryde til madlavning.

Pander i rustfrit stål

Pander i rustfrit stål er en anden alsidig mulighed for dit køkken. De kan bruges til flere formål, herunder sautering, stegning og kogning. Gryder og pander i rustfrit stål er også relativt nemme at rengøre, hvilket gør dem til et godt valg for travle kokke. En ting du skal huske på med rustfrit stål er, at det ikke er naturligt non-stick som støbejern eller keramisk stegepande. Du skal typisk bruge olie eller smør, når du laver mad med rustfrit stål for at forhindre, at det klistrer. Det er dog muligt at købe særlige pander og gryder med en non stick belægning, men det skal du kigge specifikt efter. På Sumisu.dk kan du fx finde den bedste non stick pande, som er velegnet til både induktion og gas.

Keramiske pander

Keramiske pander er en nyere type kogegrej, der bliver mere og mere populær blandt hjemmekokke. Keramisk kogegrej er ikke-klæbende, hvilket gør det til en god mulighed for dem, der ikke ønsker at håndtere besværet med at krydre deres støbejernspander eller bruge olie, hver gang de bruger deres rustfri stålpander. Keramisk kogegrej er også ovnsikkert, så du kan bruge det til opgaver som bagning og til madlavning på komfuret. En ulempe ved keramisk kogegrej er, at det ikke er lige så holdbart som andre typer kogegrej og let kan blive ridset eller flækket, hvis det ikke håndteres forsigtigt

Konklusion på valg af gryde og pande

Der er mange forskellige typer kogegrej på markedet, men ikke alle er lige gode. Hvis du er på udkig efter de bedste gryder og pander til dit køkken, skal du ikke lede længere end til støbejern, rustfrit stål eller keramisk kogegrej. Disse materialer er alsidige, nemme at passe på og vil holde i mange år fremover.