parterapeut

En ny start med parterapi

Selvom det er helt utænkeligt – når man først møder den, man elsker – at man kan ende et sted, hvor forholdet trænger til en kærlig hånd for at overleve, så er det desværre situationen for mange. Thepraxis.dk tilbyder parterapi, så måske det er på tide at afprøve dette alternativ for at redde forholdet.   

Et parforhold skal plejes 

I den spæde start af at kærlighedsforhold, vil forelskelsen ingen ende tage. Den er altoverskyggende, og man bliver blind for alle de sider, modparten besidder, der måske ikke stemmer overens med idéen om det perfekte menneske. Denne startfase er meget naturlig, for det har måske været en hed og intens jagt at få sin kærlighed på krogen. Vi er jagtdyr og vil gerne have noget, vi skal kæmpe for. Når dette er opnået, er det en enorm sejr, og man gør alt for at omfavne det nye, kære input i sit liv. Der er forskellige måder at vise kærligheden på, og man kan snakke om kærlighedens 5 sprog. Hvis man ikke husker at udøve en eller flere af disse, kan kærligheden gå hen og blive banal, og man glemmer, at man stadig skal pleje og vedligeholde forholdet, for at det ikke dør hen. Når man er langt inde i det trygge parforhold, kan det virke som en selvfølge, at det altid vil være sådan, men dette er langt fra sandheden.  

Man er rollemodel 

Et forhold kan hurtigt komme til at blive baseret på det praktiske. Især hvis man bor sammen og har fået børn. Der er naturligvis mange praktiske elementer i det at have disse omstændigheder, det kan man ikke ændre på, men noget, man kan ændre på, er måden, man omgås hinanden på. Det er vigtigt, at man husker at sætte tid af til hinanden, så alle de ting, man laver sammen, ikke tager udgangspunkt i pligter og gøremål. Hvis man ikke holder hinanden oppe på ikke at ende der, sker det nemt. Et helt andet aspekt på sagen er børnene. Det er også vigtigt, at børnene kan spejle sig i deres forældres nærvær. Det er sundt at se kærligheden og mærke den omsorg, to voksne mennesker drager for hinanden. Derfor er det også vigtigt at holde den gode tone, for hvis man sommetider mister troen på forholdet, skal man i det mindste ikke miste troen på de skabninger, man har bragt til verden, der lærer af forældrene.  

Red forholdet med en parterapeut 

Man kan nemt blive for stolt og tænke, at det forhold, man selv er i, aldrig skal være under en parterapeut, for det er kun noget kollegaen eller naboens forhold har brug for. Alle problemer kan klares selv. Eller kan de? Ofte kan det være svært at sætte fingeren præcist på det punkt, der gør ondt i et forhold. Med så mange år på sig, kan der være mange ting, der har hobet sig op. Og det kræver altså bare sommetider, at man får hjælp fra en objektiv, kompetent parterapeut. En parterapeut går ind sammen med jer og dykker ned i kernen. Et forhold kan ikke bare køre på automatpilot, for der mistes gnisten. Det handler om at blive opmærksom på det, der opstår mellem de to parter i et forhold, fremfor at snakke om, hvad der ikke virker. Det handler om at drømme sammen, og det handler om at snakke forventninger igennem.