mobil håndvask

Sådan sørger du for at holde en god hygiejne, når du er på festival

Det kan være svært at vedligeholde en god hygiejne, når du er på festival. Man er afsted i mange dage, og det er ofte under ret kummerlige forhold. Det vil sige, at der tit går langt mellem mulighederne for at gå i bad. 

Der er heldigvis alternative måder at holde en ordentlig hygiejne. Det kan være nødvendigt at gå en smule på kompromis. Her er det bare vigtigt at huske, at lidt er bedre end ingenting. 

Ordentlig håndhygiejne med en mobil håndvask 

De fleste festivalsteder har både toiletter og bade. Nogle steder koster badene dog penge, og man kan her også risikere at skulle stå i lang kø. Det kan samtidig være rigtig grænseoverskridende for nogen at skulle gå i bad foran andre. Her kan et truckerbad over en håndvask gøre en stor forskel. 

Mange festivalsteder har stationer med mobil håndvask. Nogle af dem er koblet på toiletvognene, mens der andre steder har separate håndvaske. Dem kan du bruge til at vaske dig i ansigtet og under armene, hvilket kan gøre underværker for din hygiejne. 

Det er vigtigt at holde en ordentlig håndhygiejne. Dine hænder rører mange ting i løbet af en dag, inklusiv dit ansigt og ofte også den mad, du indtager. Derfor er din håndhygiejne det allervigtigste. 

Når det kommer til håndhygiejne, er der tre ting, du kan gøre. Du kan vaske dine hænder regelmæssigt med sæbe, hvilket du ofte kan finde ved en mobil håndvask. Det kan dog være en god idé at pakke håndsæbe selv for at være på den sikre sid. Du kan også bruge håndsprit regelmæssigt, eller du kan bruge handsker. Her kan det være en god idé at skifte mellem de tre.  

Det er ikke altid fedt at stå med gummihandsker på, og i det lange løb er det også dårligt for miljøet. Igen kan handsker også være gode at bruge i nogle situationer, men det er ikke den mest holdbare løsning. 

En god duft kan gøre meget 

Selvom håndhygiejnen gør en stor forskel for dit generelle helbred, så hjælper det hverken på det fedtede hår eller lugten af sved. Det er der andre alternativer til, hvis du ikke bryder dig om at tage bad ved en festival. 

Her kan du bruge ting som vådservietter og tørshampoo. Vådservietterne kan bruges til en kort vask, når det er nødvendigt. Den er handy at have med i tasken, og du behøver på den måde ikke at stå i kø til badene. Effekten er bedst, hvis det bliver kombineret med en hurtig vask ved en håndvask. 

Tørshampoo og opsat hår kan du nå langt med. Hvis dit hår er langt, kan du vælge at flette det. Så kan du gå mange dage uden at vaske det. Det er både sundt for dig og dit hår. Hvis det bliver for meget af det gode, kan det være en god idé at pakke shampoo og balsam. Igen kan en tur under håndvasken gøre underværker. Du behøver nemlig ikke at gå i bad for at få vasket dit hår. Det kan du nemt gøre ved en håndvask.