Sov i lækkert sengetøj

Du er helt sikkert blevet bombarderet med information om hvor vigtig den gode søvn er, og hvor meget vi mennesker bør sove hver nat.

Det er også noget som diverse sengespecialister osv. går meget op i, for din seng har selvfølgelig også stor indflydelse på kvaliteten af din søvn.

Men vidste du, at dit valg af sengetøj også kan spille en stor rolle, både for hvordan du sover, og for indeklimaet i dit soveværelse? Moderne sengetøj er ofte produceret med henblik på at give dig en optimal søvn. Her i artiklen kan du blive klogere på hvilket sengetøj du bør vælge når du har den gode søvn i mente.

Du kan også hoppe direkte til et stort udvalg af moderne sengetøj lige her https://www.sengespecialisten.dk/tilbehor/sengetoj, hvis du allerede ved, hvad du er på jagt efter. 

Sengetøjets indflydelse på rummet

Hvordan du indretter dit soveværelse har også indflydelse på din søvn. Eksperter anbefaler at du indretter dit soveværelse i rolige farver og blide mønstre der har en beroligende effekt.

Samtidig skal du sørge for at dit soveværelse ikke er alt for uoverskueligt og rodet, og der må gerne virke luftigt. Du kan finde rigtig meget moderne og smukt sengetøj der er med til at sætte prikken over i’et på din indretning og som allerede blot ved synet leder tankerne hen på en rolig nat i drømmeland.

Vælg behagelige materialer

Når du skal sove kender du sikkert til følelsen af ikke at kunne finde ro, så er der lige noget der klør her, eller man ligger på en irriterende fold.

Der skal faktisk ikke ret meget til at forstyrre vores nattesøvn, og derfor er det også vigtigt at vælge moderne sengetøj der føles behageligt og rart mod huden. Når man putter sig under noget blødt og rart er det med til at give en mere rolig sindstilstand, og det bliver derfor nemmere at finde ind i søvnen og forblive uforstyrret natten igennem.

Sveder eller fryser du

Der er stor forskel på hvordan vi føler os når vi sover. Måske hører du til en af dem der sveder rigtig meget og nemt får det varmt når du sover. Eller måske er du mere en frossenpind der ligger og klaprer tænder ved den mindste temperatursvingning.

Uanset hvad er det vigtigt at vælge sengetøj i et materiale der passer til dig. Du kan få masser af sengetøj der enten er svedtransporterende eller temperaturregulerende, varmt og blødt.

Miljøvenligt sengetøj

De seneste par år er der også kommet mere og mere fokus på miljøvenligt moderne sengetøj. Det kan f.eks. være af økologisk bomuld eller bambus og andre naturfibre.

Hvad der er godt for miljøet er også ofte godt for dig og for indeklimaet i dit hjem. Bambus er f.eks. et antibakterielt materiale der er særdeles velegnet til sengetøj fordi det også er temperaturregulerende og allergivenligt.

Overvej derfor også om dit næste sæt sengetøj skal være af den miljøvenlige og bæredygtige slags.