Try Medics

Tre råd: Sådan får du det perfekte praktikophold i udlandet

Praktikophold i udlandet – hvad går det overhovedet ud på? Det er der nok mange, der spørger sig selv, hvis de skulle tænke over, hvordan de ville sørge for at få det perfekte praktikophold uden for lille Danmark.  

Faktisk bliver et praktikophold ligesom hos Try Medics mere og mere populært for mange unge.  

Læs mere her og bliv klogere på, hvilke ting du skal huske for at få dit drømmeophold med praktik i udlandet.  

Hav et åbent sind 

Det er meget vigtigt, at du bliver ved med at have et åbent sind. Det kan næsten forventes af dig, at du har det, fordi du allerede har planlagt at tage af sted eller måske overvejer det nu.  

Du kan med fordel prøve at holde alle dine fordomme nede, så du møder verden med nye øjne. Det er fantastisk at rejse i udlandet, men du bliver jo faktisk ikke turist. Nærmere bestemt bliver du faktisk en del af et lille samfund, hvor du får kultur, traditioner og vaner helt ind under huden.  

Vær forberedt på at blive modelleret oven i hovedet, fordi der kommer til at være mange sammenstød mellem vores vestlige kultur og den, der findes ude i verden.  

Vær klar med kameraet 

Lad være med at tage endeløse noter på papir, der alligevel kan blive krøllet eller flyve væk. Fokusér derimod på at have det sjovt, mens du er på dit Try Medics ophold.  

Det kan være en god idé at tage en helt masse billeder af, hvad der sker de forskellige steder og tidspunkter i hverdagen. På den måde kan du altid huske tilbage på, hvad der helt præcis skete, og du vil på den måde kunne bruge dine nyligt erhvervede erfaringer hos Try Medics ude i virkeligheden og efter.  

Hvis du for eksempel bruger dit ophold til at få medicinsk erfaring ind under huden, kan det ikke rigtig betale sig at tage en masse noter.  

Du kan altid læse en bog om kroppens anatomi eller noget andet lignende, men du kan aldrig genskabe de minder, du kommer til at få, hvis du fokuserer på at blive i nuet og lader være med at presse dig selv til at lære.  

Husk at have det sjovt 

Det er helt vildt vigtigt, at du også husker bare at have det sjovt. Ugerne, hvor du er afsted, bliver højst sandsynligt virkeligt sjove, og du kan derfor med fordel også bare fokusere på at nyde dine nye venner og deres gode selskab eller alle de sjove oplevelser, som du kommer til at støde ind i undervejs.  

Det ville ikke give mening at tage af sted, hvis du ikke havde lyst til at have det fedt på stedet.  

De andre på opholdet, som også er taget med Try Medics, vil med garanti elske dit selskab og finde dig udadvendt og charmerende, hvis du tager den første tete til at indlede en samtale eller noget andet underholdende, sjovt eller hyggeligt.  

Så bare tag det roligt og lev i nuet på din tur med Try Medics. Den skal nok blive rigtig god.