hjemmebar

Byg din egen hjemmebar fra bunden

Har du et kælderrum, du ikke ved, hvad du skal bruge til? Måske en garage, der har rigeligt med plads? Kan du godt lide at holde fest – sådan ordentlig fest? Så skal du have dig en hjemmebar

En hjemmebar er ikke nødvendigvis tacky – det kan tværtimod blive et samlingspunkt i huset for dig og din partner eller dine venner. 

Selve baren 

En hjemmebar behøver ikke have plads til ti og have cocktailglas hængende fra oven. Det kan sagtens være en lille bar i et hjørne, hvortil der er en enkelt barstol eller to. 

Det er ganske nemt at bygge en hjemmebar. Du kan tage fat helt fra bunden og købe træ og skruer, så du selv kan sætte den sammen. Hvis du ikke er så handy, kan du tage i IKEA og finde noget, der ville gøre sig godt som bar – eller du kan se på DBA, om der er nogen, der sælger en bar. 

Ofte kan du nå rigtig langt med nogle hylder bagved og noget flot lys! Din hjemmebar er helt din egen, og den behøver ikke være enorm for at være god. Det er minderne, du skaber dér, der tæller, ikke størrelsen. 

Du kan pynte din hjemmebar med neonskilte, maling, LED-lysstrips eller andet dekoration, eller du kan holde den helt simpel og fin. En sjov måde at gøre en hjemmebar personlig er ved at have tuscher liggende under disken. Så kan dine venner og besøgende skrive hilsner på den, og efter nogle år vil den være dækket af minder, du kan kigge på, på en regnvejrsdag. 

Byg en hjemmebar, og du får en rede til minder og gode stunder. 

Sprut og fadølsanlæg 

En hjemmebar er selvfølgelig ikke komplet uden drikkevarer – i særdeleshed sprutten. Du kan samle vin- og alkoholflasker, som du modtager i gave, og udstille dem ved din hjemmebar. Så opbygger du langsomt et lager, uden at du behøver de helt store udgifter. 

Hvis du altid vil have mulighed for at agere som en rigtig bar, så køb et fadølsanlæg, du kan have stående under disken. Du kan fylde det op, når du holder fest, og din bar vil omgående se mere professionel og cool ud. 

En rigtig god idé er at have en cocktailbog liggende ved din bar. Så kan du øve dig i at lave drinks fredag aften. Dertil kan du se efter drinkstilbehør, når det er på tilbud, og opbygge en klassisk bar, der med sikkerhed vil imponere dine venner! 

Hvis du holder en fest, kan din bar fungere som et godt samlingssted for dine gæster, og du kan evt. informere om, at drinks, der er dyrere at lave, vil koste lidt penge – på den måde hjælper dine venner med at dække udgifter for alkohol, uden at de selv skal bringe noget med. 

Ja, med en hjemmebar vil du med garanti blive missundet af dine venner, og festerne vil hurtigt drage mod dig. Brug din bar til at holde liv i festen eller udvikle dine bartenderegenskaber.