Futon

Derfor er en sovesofa perfekt til teenageværelset

Har du et barn i teenagealderen? Det er formentligt en forvirrende tid for dit barn, fordi de pludselig kommer til at opleve mange ændringer og udviklinger, som de ikke har prøvet før. De får sandsynligvis nogle anderledes krav og ideer end før, og det kan for eksempel være, at børnesengen skal skrottes og erstattes med en sovesofa.

Teenageværelsets vigtighed

På et tidspunkt bliver børneværelset pinligt og kedeligt, men det er faktisk endnu værre end det. Børneværelset repræsenterer ikke længere deres personlighed, så de har svært ved at være sig selv i værelset. Derfor får de andre ideer til værelset, og én af de ideer er ofte en ny seng. En futon er perfekt til det nye teenageværelse, og det kan hjælpe dit barn med at finde dem selv i en periode i deres liv, hvor identitet kan være en forvirrende oplevelse.

Ekstra plads

Hvorfor er en sovesofa så perfekt? Blandt andet er det fordi, at sovesofaen giver mere plads på værelset, end hvis din teenager havde både en seng og en sofa. En sofa er måske ikke nødvendig for et teenageværelse, men mange foretrækker at have en alligevel. Med sovesofaen behøver det ikke at være et dilemma; dit barn får en seng, der er god at sove i, samtidig med at de får en sofa, som er flot og behagelig. Med den ekstra gulvplads får de også flere muligheder for at indrette og udtrykke dem selv.

En følelse af selvstændighed

Hvorfor vil teenagere gerne have sofaer på deres værelse? Det handler faktisk også om, at det får dem til at føle sig mere selvstændige. Det kan være en svær følelse at opnå, når man stadig bor hos sine forældre og ikke har kørekort, så på den måde kan en sovesofa betyde rigtig meget for din teenager. Følelsen kommer af, at de ikke er afhængige af stuens sofaer, når de er alene eller har venner på besøg. Med en sovesofa kan de invitere deres venner til at sidde ned i deres private værelse uden at resten af familien bliver involveret.

En smule ansvar

Sammen med selvstændighed kommer der selvfølgelig også ansvar, og det kan variere meget fra teenager til teenager og endda fra dag til dag, om det er noget, som teenageren kan lide. Med en sovesofa begynder deres værelse nemlig lige så stille at føles som en lille lejlighed. Men hvis det skal føles voksent, skal de også selv sørge for, at det ligner det. Det betyder, at værelsets oprydning er deres eget ansvar, og de skal selv skifte sovesofaen fra sofa til seng og omvendt igen. Det er langt fra alle teenagere, der kan lide det ansvar, eller som udfører det, men det er en god måde at lære det på.

Gør din teenager glad

Det er ikke altid let at være teenager, og det er heller ikke let at være forælder til en teenager. Men så snart de får et værelse, de kan identificere sig bedre med, og som giver dem mulighed for privatliv, kan det hele gå lidt nemmere. Snak med dit barn om fordelene ved en sovesofa, og se, om det ikke også er noget for dem.