pulsmåler

Få mest muligt ud af din løbetur

Corona-lockdown kalder på alternative træningformer, og mange har tyet til løbeturen som pendant til fitnesscentrene eller andet sportsligt aktivitet. Centrene og sportsklubberne har lukket, og man må altså finde på noget andet, hvis man vil holde sig i form. Vejret udenfor er dejligt vinterfriskt og en løbetur kan alle bruge. Det styrker det fysiske såvel som det psykiske helbred og er kun en rigtig god idé. Læs med her og lær hvordan du får mest ud af din løbetur. Løb er nemlig flere forskellige ting. Man kan variere afstande og tempo alt efter hvad man ønsker at træne. Nogle ønsker at komme i rigtig god form, mens andre træner deres udholdenhed.

Udstyr

Først og fremmest er det en god idé at investere i noget godt udstyr. Beklædningsmæssigt skal man have årstiden in mente, inden man køber sit løbetøj. Her kan det altså være en fordel med noget skiundertøj eller en uld-løbebluse. Yderligere er det superrart med en svedtransporterende løbetrøje til at tage indenunder en løbejakke. Det er meget vindblæst for tiden, så en wind-breaker er også en yderst god idé. Ved siden af det beklædningsmæssige udstyr, kan man også investere i gadgets, der kan hjælpe med at holde motivationen. Invester i en pulsmåler, der kan tracke din løbetid, puls og meget andet. Det er en god måde til at komme ordentligt i gang med sit løb. Man bliver bidt af den sjove konkurrence med sig selv.

pulsmåler

Løberuter

Et andet godt tip til løbetræningen er at søge efter nye ruter. Løb af andre stier og veje og udforsk dit lokalområde. Således bliver løbeturen aldrig triviel. Der er mange gode hjemmesider eller applikationer, hvor man kan udregne sin løberute. Ellers kan man altid cykle ruten først og på den måde vurdere, om det er en rute, man har løst til at give sig i kast med til fods. Selvom man er på cykel, kan man også her have sin pulsmåler på sig.

Fællesskab

Apropos pulsmåler – har du og dine venner alle sammen en pulsmåler eller et aktivitetsur kan I hurtigt og nemt udfordre hinanden. Sammenlign tider og ruter og udfordr hinanden. Hvem løber længst i februar – og hvem løber hurtigst i marts. Når man skal hanke om i sig selv og hinanden er det en god idé at være kreativ. Del jeres løbeture på sociale medier – således kan I følge med i hinandens op- og nedture. Bogstaveligtalt.

Coronatræthed

Er det helt skidt med coronatrætheden, skal du ikke have dårlig samvittighed! Det er helt naturligt og helt okay at være demotiveret, når nu træningscentrene er lukkede. Man har ingen træner til at stå og gejle én op, så det er forståeligt at motivationen er svækket. Start stille og roligt ud med at gå ture med venner eller veninder og oplev lige så stille at motivationen kommer tilbage. Det handler om at nyde hver dag med det man har, selvom man til tider kan føle, at det hele er uretfærdigt. Vi er alle sammen i denne her situation – og lige præcis dét fællesskab må man huske på!