Det danske vejr er ikke altid til at regne med. Det hænder desværre ofte, at man har gået og glædet sig til ferie og at slappe af i solen derhjemme, og så regner det hele ugen. Der er intet værre end dårligt vejr, når man havde håbet på sol og sommer.

Her kan bilferierne ofte være en oplagt redning. Det kræver ikke, at man har købt flybilletter på forhånd, så man kan vente med at tage beslutningen til sidste øjeblik. Samtidig behøver man ikke altid nødvendigvis at skulle helt om på den anden side af jorden, for at solen skinner. Ofte er det nok at køre en tur til Sydtyskland eller Frankrig. Det er både billigt og let, og man har plads til at medbringe lidt ekstra ting.

Selvfølgelig skal man være klar på, at man skal køre i lang tid. Det kan være længe at sidde stille i en bil for nogen, og derfor er det en god idé at være forberedt. Hvis man er typen, der let bliver urolig og rastløs, så er der her nogle idéer og tips til den lange biltur.

dreng i bil på vej til ferie

Disse ting er en god idé at medbringe til bilferien

Den første ting, der er vigtig at huske, er den mest oplagte. Det er nok det første, som man tænker på, så snart bilen futter derudaf. Det er selvfølgelig masser af snacks til turen, så man har lidt at gumle på, når man begynder at kede sig lidt. Det er en sikker vinder at rive en myslibar frem, så snart stemningen i bilen er ved at dø hen. For at gøre det lidt sundere kan man altid skrælle nogle gulerødder eller skære nogle æbler ud som alternative snacks.

Dernæst er det naturligvis en god idé til den lange bilferie at have noget underholdning med. Har man små børn, så er malebøger en genial beskæftigelse. Så snart de selv bliver sat i kast med noget udfordrende, så bliver de ikke nær så rastløse. Er man afsted med nogle venner eller kæresten, så kan lydbøger være et godt bud på underholdning, der varer flere timer. Her kan både chaufføren og passagererne være med, og samtidig bliver ingen køresyge af at lytte til en bog.

Når den medbragte underholdning er holdt op med at underholde en, findes der også utallige andre sjove idéer til bilferien, blandt andet bil-lege. De kan give et pust til stemningen og inddrage alle passagerer. Der er de klassiske lege som ´gæt et dyr´ eller ´rundesang´, men en god idé til bilferien kunne også være at tage spørgsmålskortene fra et spil bezzerwizzer eller trivial pursuit med og læse højt i bilen. På den måde kan man lave nogle lidt mere udfordrende lege, og man behøver ikke at finde på en masse spørgsmål på stående fod. Det gør bilturen sjovere.

Et sidste godt tip er altid at huske vådservietter og skraldeposer. Der findes intet mere irriterende end fedtet fingre i en bil, eller et æbleskrog man skal sidde og holde på, til næste tankstation. Med de her få idéer, så bliver bilferien den rene leg. Så er der bare tilbage at starte bilen og køre derudaf.