hjemmekontor

Belysningsguide til hjemmekontoret

Vi vil for det meste gerne altid gøre tingene så godt, som overhovedet muligt. Det er uanset, hvad vi foretager os, og derfor irriterer det os også, hvis der er noget, der forhindrer dette. På et hjemmekontor laver vi mange forskellige ting, som vi helst gør meget ud af, er gjort til perfektion. Vi laver stile og afleveringer, hvis vi er studerende, og arbejdsrelaterede opgaver, hvis vi er ude på arbejdsmarkedet. Derfor er det også enormt vigtigt, at arbejdsforholdene på sådan et hjemmekontor er helt i top.

Der er mange ting, der spiller ind og påvirker vores arbejdsmiljø. Først og fremmest er der ting som højden på skrivebordet, komforten i stolen og hvor mange ting, der ligger og fylder på bordet, mens vi arbejder. Men en af de allervigtigste faktorer er faktisk belysningen af hjemmekontoret, da det gør utroligt meget for arbejdet. Her er en belysningsguide til dit hjemmekontor

det rette lys fra en væglampe

Sådan udvælger du den perfekte belysning til dit hjemmekontor

Man kender følelsen af at have siddet og lavet noget i et enten alt for svagt lys eller et alt for kraftigt lys. Først og fremmest giver det en negativ effekt på udfaldet af ens opgave, men samtidig får man også utroligt ondt i hovedet af det.

Derfor skal man ikke bare vælge det stærkest mulige lys til sit hjemmekontor, da også dette kan gøre ens arbejdskraft dårligere. Det mest ideelle lys er i rigtig mange tilfælde et lys, der minder rigtig meget om solens lys. Derfor er det enormt smart at have store vinduer, så der kommer så meget naturligt lys ind som overhovedet muligt.

Dernæst skal man overveje, om ens arbejde kræver, at man læser mange ting printet på papir, eller om det meste af ens arbejde foregår på en computer. I sidstnævnte er det unødvendigt med en masse kraftige lamper, da der også er et lys i selve computeren. Hvis man har en fin belysning på hjemmekontoret pga. solen, er det i disse tilfælde måske endda ikke nødvendigt med yderligere lys, så længe man arbejder i dagtimerne.

Læser man ofte ting printet på papir, når man arbejder, og skriver man samtidig også en masse ned i hånden, så kan det være nødvendigt med supplerende lys. Det skyldes, at man let kan komme til at overanstrenge sine øjne, når man læser i et dårligere lys, end der egentlig er påkrævet.

På en solrig dag, hvor lyset står ind ad vinduet og direkte ned i papirerne, er der naturligvis ikke behov for andet lys. Men hvis det er overskyet, kan det være en god ide at have en lille skrivebordslampe, som afgiver et halvkraftigt lys, så man er sikker på at kunne oplyse ens papirer fuldkommen.

Men generelt er det bedste tip til belysningen af hjemmekontoret, at man husker at placere det hele i et lyst rum med masser af vinduer og naturligt lys. Dette giver bedre resultater og sørger også for, at man ikke får ondt i hovedet af at overanstrenge sine øjne. Så bliver man samtidig også en smule gladere af at sidde badet i solen, mens man arbejder.