Vådrumsmaling til fliser eller vægge i vådrum

Skal du give dit badeværelse en overhaling? Så er du sikkert på udkig efter maling, der kan klare fugten. Som du sikkert allerede har bemærket, så er der ikke grænser for, hvad der findes af maling på markedet. Men i dette tilfælde er det vigtigt, at du nøje vælger det rigtige produkt. Det er nemlig ikke en hvilken som helst maling, du skal have fat i. For at være sikker på, at malingen kan klare de store mængder vand og fugt, som særlige områder bliver udsat for på et badeværelse, skal du have fat i vådrumsmaling. Som navnet antyder, er det maling, der er lavet til at blive påført i våde rum – se mere her https://www.maler-maling.dk/Vaadrumsmaling-1126.  

Beskyt dine fliser og vægge 

Oftest skal der ikke meget til, før fliser og vægge generelt bliver beskadiget på badeværelser og andre fugtige rum. Det kan resultere i skimmelsvamp, som kan få alvorlige konsekvenser og koste dyrt på den lange bane. Hvis du gerne vil forebygge mod den slags skader allerede nu, kan det være en fordel at male dine fliser eller vægge i et beskyttende produkt, der garanterer imod fugt. Det kan i samme ombæring skabe lidt forandring på badeværelse med en helt nye farve. Men hvordan gør du? 

Du skal have fat i vådrumsmaling, når du skal male fliser eller vægge på badeværelset, i kælderen eller et andet rum, der bliver udsat for store mængder vand og fugt. Du behøver ikke at anvende malingen de steder, der ikke er i vådzonen – her kan du sagtens bare anvende helt almindelig maling. Men det er klart, at de steder, hvor vægge og fliser udsættes for vand og fugt, der skal du bruge vådrumsmalingen. 

Forskellen på vådrumsmaling og almindelig maling er, at vådrumsmalingen har en vandafvisende overflade. Ikke nok med, at den beskytter imod vand og fugt, så er den ligeledes nem at rengøre. Det er nemlig begrænset, hvor meget snavs der sætter sig på overfladen. 

Sådan går du i gang 

Ligesom med almindelig maling, er der selvklart en række forberedelsestrin, inden du går i gang med at male. Først og fremmest er det vigtigt, du vasker de fliser eller væge ned, som du skal male på, inden du går i gang. Der kan nemlig sætte sig støv og snavs, og det vil gå udover resultatet – det bliver sjældent pænt. Sørg derfor for, at vægge og fliser er helt rene og uden det mindste snavs, når du går i gang. I tilfælde af, at der er ujævnheder i vægge eller fliser, skal de udjævnes, før du kan male. 

For at være sikker på, at din maling bliver dækkende, skal du male to gange. Flere lag maling giver derudover også det bedste og mest slidstærke resultat, og du slipper altså for at skule male igen inden for en kort tidsperiode. Hvis du maler fliser, er det ligeledes vigtigt, at de ikke er kalkede eller snavsede. Ligesom væggene, skal de også være helt rene og jævne, før du kan gå i gang med at male med din vådrumsmaling.