Babylegetøj der giver glæde til de små


Legetøj er en stor og vigtig del af en babys hverdag. Det behøver dog nødvendigvis ikke kun at være for hyggens skyld. Legetøj kan være stimulerende for barnets udvikling. Det rette babylegetøj, målrettet babyens alder, er med til at styrke motorik og læring, samtidig med at have betydning for udviklingen af fantasi senere i livet. Babylegetøj er med til at lære børn gennem leg, der hvor de lærer allerbedst. Du kan finde ud af mere på nettet – for eksempel på https://www.legbilligt.dk/shop/52-babylegetoej/.

Hvornår skal en baby have legetøj?

Måske tænker du ikke at de helt små har brug for en masse legetøj. Dog vil en baby hurtigt opsøge legen gennem redskaber. Allerede far barnet er omkring få måneder, vil det have gavn af stimulerende legetøj. Det kan både være i form af farver, teksturer og forskellige lyde. I takt med at motorikken udvikles, vil de små tage fat, undersøge og udforske legetøjet med stor fornøjelse. Så det er altså en fordel at introducere baby for legetøj allerede fra de er ganske små og måske endda tidligere end du lige forestiller dig.

Sådan finder du det rette babylegetøj

Babylegetøj kategoriseres det legetøj der er beregnet til børn i alderen 0-1 år. Der er forskellige udviklingstrin gennem det første år, hvor forskelligt det vil være egnet. Det er derfor vigtigt, at det legetøj der vælges til de helt små, er tilpasset og klassificeret i forhold til deres alder. Mest af alt kan man sige, at babylegetøj skal vælges ud fra børnenes perspektiv og ikke de voksnes. Det første år er domineret af udviklingen af sanser. Gå derfor efter skarpe farver og kontraster, forskellige materialer og eventuelt babylegetøj med spændende lyde. Sådan vil du sikre dig, aldrig at gå galt i byen, med legetøj der bringer glæde hos de små.

Babylegetøj af høj kvalitet

Babylegetøj er ikke bare legetøj. Det skal være robust og uden grim kemi, da barnet vil undersøge det på alle tænkelige og utænkelige måder. Det skal kunne hold til at blive kastet på gulvet gentagne gange og bides i, med eller uden tænder og tåle at blive vådt. Derfor stiller det ganske store krav til producenterne af babylegetøj, men også af dig som vælger at give det til dit barn. Inden du vælger at tage et stykke babylegetøj i kurven, så bør du sikre dig at det på alle måder er sikkert for dit barn. Både i forhold til uønskede og skadelige kemikalier som BPA og ftalater. Samtidig skal det være alderssvarende i den forstand, at det ikke må indeholde små dele, der er potentielt skadeligt for dit barn.

Babylegetøj til enhver begivenhed

Uanset om dit barn skal skiftes, køre i bil eller blot lege på gulvet, så findes der noget, der kan være med overalt. Legetøjet skal være appellerende for barnet, for ikke at interessen hurtigt mistes. En stor portion legetøj i hjemmet er derfor oplagt til det lille barn, så det eventuelt kan udskiftes, når det gamle ikke længere er interessant nok.