Huset trænger til en god behandling inden den hårde vinter


Tiden er inde. Nu skal huset igen belægges med en overfladebehandling, der kan stå imod det kolde vejr, som bider sig ind i brædderne. Er du klar til det?

Det kan være et større projekt at få belagt hjemmet med udendørsmaling. Hvorfor ikke lave en sjov og rar dag ud af det for hele familien. Inviter fra nær og fjern.

Har de meget svært ved at se glæden I jeres fælles projekt, må I spille jeres kort bedre. Måske kan I komme at gøre det samme for dem en anden gang?

Vinterens hamrende kulde

Det begynder at bide i læggene, hvis man endnu ikke har fået udskiftet ankelstrømperne med tykke og gode uldsokker. Kulden kommer kravlende op nede fra den tynde og fine hud. Den bevæger sig ud ad benet og sender kuldegys ud gennem buksebenet og ud i hele kroppen.

Dit hus oplever samme kulde. De små og fine brædder trænger til at få en udendørsmaling, som kan stå imod den voldsomme kulde. Ingen af os elsker at stå i kulden og fryse til sommeren kommer igen. Derfor må vi gebærde os med uldsokker og udendørsmaling.

Udendørsmaling sikrer at brædder får en behandling, hvorunder de kan holde sig stærke vinteren over. Desuden vil det styrke isolationen i hjemmet. Der kan være en krone eller to at spare.

Var der ikke også en, som sagde, at gamle slidte brædder med krakeleret maling er en smule deprimerende at kigge på? Hvis ikke, så burde der måske være en, som havde sagt det. For det er sandheden.

Udendørsmaling giver hjemmet en charme og stil, som den kan have mistet med årenes løb.

Et lækkert søndagsprojekt for hele familien

Søndagen kan bruges til at ligge på langs på sofaen. Når så den sene aftentime rammer, rammes du at en dyd irritation. Hvorfor fik du ikke malet huset, hvorfor fik du ikke løbet en tur og hvor har du ikke omlagt hele dit liv på en søndag formiddag?

Søndagsbluesen kan urimelige krav til din hjerne. Dog er der en lille sandhed ved den dybe irritation. For ikke alle søndage egner sig til at blive brugt på at ligge foran et tv, computer eller PlayStation.

Ikke alle søndage skal bruges til at stene Netflix. Inviter i stedet nogle venner over på besøg. Når de så er kommet, kan du være den irriterende ven eller familiemedlem, der pludselig giver dem en malerpensel.

Det bliver ikke den mest elskede person til næste familiemiddag, men du får da endelig malet ydersiden at huset.

Andre projekter inden vinterens jerngreb?

Vinteren kommer, vinteren kommer. Vi kan råbe nok så højt om det, det holder ikke vinteren tilbage. Så hvad mangler du ellers at få pakket ind, inden minusgraderne holder dig indendørs i langt flere timer?

Det er nu, du skal gøre det. I næste uge har du planer og ugen efter er det vinter. Få krukkerne indenfor, få havemøblerne gemt langt væk, få tagrenden renset og få det gjort i en fart. Vinteren venter ikke på, at du får dig taget sammen.