elektriker udfører el eftersyn

Her er alt du skal vide om et el eftersyn

Hvis du får et el-eftersyn på din nye bolig, så kan du spare dig selv for store udgifter – og tilmed spare dig selv for mange bekymringer.

Hvem udfører et el-eftersyn?

Det er ikke alle, der kan udføre et el-eftersyn. Det er vigtigt, at du får en autoriseret elektriker til at foretage eftersynet. Elektrikeren vil typisk gennemgå kontrolmåling af fejlstrømafbrydelse, kontrol af stikkontakter, lampeudtag og afbrydere, samt kontrol af lavvoltsintallationer og EL tavle. Du kan finde en god elektriker på Reel-installation.dk.

Hvem skal have foretaget et el-eftersyn?

Et el eftersyn er til dig, der enten skal til at sælge eller købe en bolig. Hvis du skal til at flytte ind i noget nyt, så ved du i princippet ikke, hvad der er blevet lavet af installationer i hjemmet. Du kan risikere, at der er nogle ulovlige installationer, og det kan blive dyrt i sidste ende. Derudover er der en række risici forbundet med ulovlige installationer.

Det kan f.eks. være brandfarligt at flytte ind i et hjem, hvor der tidligere er eksperimenteret med at lave hjemmelavede løsninger. Det kan også være, at der er nogle forældede installationer, som trænger til en fornyelse fra en fagperson.

Det er faktisk lovpligtigt, at man får foretaget et eleftersyn, hvis flytter ind i et hus. Det var stået i lovgivningen siden 2012, hvis man ønsker at tegne en ejerskifteforsikring i takt med køb af hus. Målet er naturligvis, at man vil skabe en større sikkerhed omkring el installationer.

Desværre er det ikke lovpligtigt ved ejerskifteforsikring, hvis man køber ejerlejlighed eller andelsbolig. Her skrives der desværre, fordi det klart er det klogeste at gøre. Hvis ikke du gør det, kan du risikere at stå med en bolig, som skal have udbedret sine elinstallationer for flere tusinde kroner.

elektriker laver el eftersyn

Hvad koster det at få et el-eftersyn?

Det koster omkring 1000 kroner at få foretaget et eleftersyn, og selvom det da også er et beløb, der kan betyde noget for pengepungen, så er det penge, der er blevet givet godt ud. Det kan nemlig komme til at koste dig meget dyrt, hvis der er nogle ulovlige installationer i hjemmet, som du ikke er klar over. Du kan ikke selv finde ud af, om der er nogle ulovlige installationer, og derfor er det vigtigt, at du bruger de nødvendige penge for at få foretaget et eleftersyn.

Er det pengene værd at få et el-eftersyn?

Det er altid pengene værd at få foretaget et el-eftersyn ved køb af ny bolig. Hvis man har ledt efter en bolig længe, kan det være fristende at tage det første og bedste, der kommer, men det er her, man skal bremse sig selv og først få foretaget et el-eftersyn, inden man flytter ind.

Prioriter dit el-eftersyn

Som du måske kan fornemme, er det klar vigtigt, at man prioriterer at få foretaget et el-eftersyn. Det er ikke alle, der gør det, men det er klart alle, der bør gøre det. Ellers kan man risikere pludselig at stå med en bolig, hvor der skal laves om for flere tusinde kroner, så gør det, inden du underskriver kontrakten på noget.